Rondreis klassiekers van Namibië

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Laat je betoveren door de verbluffende klassiekers van Namibië! Bonte beestjes in de uitgestrekte wildreservaten Erindi en Etosha Nationaal Park, eeuwenoude rotstekeningen van vroegere Picasso’s in de werelderfgoedsite Twyfelfontein, het Duits getinte Swakopmund met felle flamingo’s en dolfijnen langs de Walvisbaai, het ruwe rood van de metershoge duinen dat afsteekt tegen het wit van de beruchte Deadvlei en Sossusvlei, en nog zoveel meer. Ontdek het zelf met de huurwagen.

Jouw reisschema

Dag 1

Windhoek - Erindi Private Game Reserve

Bij je aankomst in de luchthaven van Windhoek wordt je opgewacht door een vertegenwoordiger. Je vertrekt via Windhoek naar Erindi, een 70 000 hectare groot privaat wildreservaat. Indien je wil, kan je hier een safari in een open jeep maken. 

Dag 2

Erindi - Waterberg Plateau Park

Na het ontbijt vertrek je naar de Waterberg regio. Het Waterberg Plateau Park wordt omwille van haar ligging gebruikt om bedreigde diersoorten te beschermen. Je vindt er, naast 200 verschillende soorten vogels en 25 soorten zoogdieren, ook de witte en zwarte neushoorn en de sabelantiloop. 

Dag 3

Waterberg - Etosha National Park

De eerste stop vandaag is Otjiwarongo, waar je een crocodile ranch en het Cheetah Conservancy center kan bezoeken. De volgende halte is Tsumeb, een mooi stadje met een rijke mijngeschiedenis. In de loop van de middag kom je aan in de lodge, ter hoogte van de oostelijke inkomspoort van Etosha. 

Dag 4

Etosha National Park

Etosha NP gaat open bij zonsopgang. Je rijdt binnen langs de Von Lindquist poort. Etosha is met een oppervlakte van 22.000km² één van de grootste parken van Zuidelijk Afrika. Je hebt de hele dag om het noorden van het park te verkennen. De afstand van inkom tot Halali Camp, waar je verblijft, bedraagt 70km. Je moet voor zonsondergang in het kamp zijn. 

Dag 5

Etosha National Park

Vandaag kan je de volledige dag gebruiken om het zuiden van het park te ontdekken. Opgelet: in het park mag je niet uit de wagen stappen tenzij op de aangeduide plaatsen. Je verlaat het park via de Andersson poort. 

Dag 6

Etosha NP – Damaraland

Via Outjo rijd je naar Khorixas, midden in het Damaraland met haar prachtige en grillige natuur. 

Dag 7

Vingerklip - Twijfelfontein

Vandaag zetten we koers richting Twijfelfontein waar je o.a. de 4000 jaar oude rotstekeningen van de San bosjesmannen en prachtige rotsformaties kan bezoeken. In de buurt moet je zeker ook even stoppen in het versteende woud van Khorixas: 280 miljoen jaar oude fossielbomen die op zandige rotsen staan.  

Dag 8

Twijfelfontein - Swakopmund

Na een tocht door de woestijn arriveer je in Swakopmund, een sfeervol stadje waar je je in Duitsland waant. Het werd gesticht toen Namibië nog een Duitse kolonie was en men vindt die invloed vooral terug in de architectuur. 

Dag 9

Swakopmund

Swakopmund is de ideale uitvalsbasis voor enkele interessante excursies (quadbiken, dolfijncruise, ...). Breng zeker een bezoek aan Walvisbaai van waaruit bootexcursies vertrekken om dolfijnen en zeehonden te bekijken. Voor vele mensen een hoogtepunt op hun Namibiëreis!

Dag 10

Swakopmund - Solitaire

Vandaag reis je door de immense open vlakte van het zuiden van Namibië richting de Namib woestijn. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Namibië is de zonsopgang zien bij het zoutmeer aan de voet van de enorme duinen. Sossusvlei is de plaats in het Namib Naukluft Park waar men de grootste roodkleurige duinen ziet.

Dag 11

Sossusvlei

De toegangspoort in Sesriem gaat open bij zonsopgang. Van de ingang tot Sossusvlei is het nog 1 uur rijden (65km). De laatste 4km zijn enkel mogelijk met 4x4. Je hebt de hele dag om deze betoverende omgeving te ontdekken. Zo kan je bv. naar Sesriem Canyon, Deadvlei, Dune 45 en Dune 7.

Dag 12

Solitaire - Kalahari

Rit naar Kalahari, een wereld gedomineerd door rode duinen en zeldzame vegetatie.

Dag 13

Kalahari – Windhoek

Rit naar Windhoek voor de terugvlucht.
Live to Travel
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1995

per persoon, exclusief vluchten
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Ontvangst en assistentie door een vertegenwoordiger bij aankomst
 • Alle overnachtingen en maaltijden zoals beschreven in het programma
 • Huurwagen Bidvest type K4 Renault Duster 4x4 of gelijkwaardig met onbeperkt aantal kilometers, Super Cover Insurance, GPS en tweede bestuurder
 • 24 uur/dag telefonische bijstand door de lokale vertegenwoordiger van Live To Travel
 • Gratis Insight Guide Namibië (296 pagina’s - 250 kleurenfoto’s - 14 kaarten/ plattegronden - 1 reisgids per kamer)
 • Internationale vluchten
 • Contract kost
 • Brandstof en waarborg huurwagen
 • Optionele excursie
 • Inkomgeld voor de Nationale Parken
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.